Mini-broodje met langzaam gesmoord en gedeeltelijk gerookt varkensvlees (Pulled Pork)

Ingrediënten:
500 gr tot 800 gram procureur (varkensnek)
200 ml bockbier
200 ml balsamicoazijn
25 gr rietsuiker
20 gr Zaanse mosterd
10 gr bierstroop of appelstroop
1 tl zwarte peper
¼ tl kruidnagelpoeder
2 tl kaneel
3 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma

Benodigdheden:
vleesthermometer


Doe alle ingrediënten, behalve het vlees, bij het bier en meng alles goed. Neem de procureur en controleer het op harde botstukken. Snijd deze eraf. Smeer het vlees in met de marinade. Doe het vlees met de marinade in een zak en laat het geheel 24 uur in de koelkast rusten.

De volgende dag
Verwarm de oven voor op 95 °C. Haal het vlees uit de zak en doe het in een ovenschaal. Gaar het vlees langzaam in de oven tot een kerntemperatuur van 64 °C is bereikt. Dit duurt ongeveer 3 à 3,5 tot 7 uur afhankelijk van de grote van het stuk vlees. Door slow cooking wordt het vlees heel zacht van structuur. De vleesthermometer is hier erg handig voor.

Haal het vlees uit de oven, laat het afkoelen en trek het in kleine stukjes.

Serveren
Leg het vlees op een warm broodje en serveer er een beetje barbecuesaus bij en garneer met een schijfje augurk.

Samengesteld door biersommelier en kok Arvid Bergström (www.proefbier.nl), 2015

Actueel

Bockbierspecial van Bier! magazine is uit!

02-10-2015Bockbier is een speciale seizoenseditie van het magazine BIER! en komt dit jaar voor de tweede keer uit! In deze special vindt u een compleet overzich...lees verder

42 Bockbierambassadeurs benoemd in Hoeve Kromwijk Zoetermeer

06-10-2014Vanmiddag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2014. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van o...lees verder

Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch

07-10-2013Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbie...lees verder