Ossenworst met sjalotjes en rozijntjes

Ingrediënten voor vier personen:

400 gram (Amsterdamse) ossenworst, in plakjes
2 sjalotjes
3 eetlepels donkere rozijntjes
1 theelepel hoisin saus
2 eetlepels zonnebloemolie
8 eetlepels bockbier tussen 6 en 8 vol%
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De rozijntjes gedurende 1 tot 2 uur in het bockbier wellen. Sjalotjes in stukjes snijden. Olie in een koekenpan verwarmen en de stukjes sjalot kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en de gewelde rozijntjes en het vocht erbij doen. Tien minuten laten pruttelen, de hoisin saus erdoor roeren en in de pan laten afkoelen. Op smaak brengen met peper en zout. De plakjes (Amsterdamse) ossenworst met het mengsel van sjalotjes en rozijntjes serveren. 
 

Dit recept is afkomstig van de website www.biercuisine.nl.

Actueel

Bockbierspecial van Bier! magazine is uit!

02-10-2015Bockbier is een speciale seizoenseditie van het magazine BIER! en komt dit jaar voor de tweede keer uit! In deze special vindt u een compleet overzich...lees verder

42 Bockbierambassadeurs benoemd in Hoeve Kromwijk Zoetermeer

06-10-2014Vanmiddag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2014. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van o...lees verder

Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch

07-10-2013Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbie...lees verder