Knolselderijsoepje met bitterbal van paddestoelen en truffel

Ingrediënten voor 4 personen

Knolselderij soep:
1 stuk knolselderij
1 ui
1 teen knoflook
Laurier
Melk
Groentebouillon
Room
Roomboter
 
De knolselderij en de ui fijn snijden en opzetten in de bouillon met laurier, knoflook en melk. Als de knolselderij gaar is pureren en door een fijne zeef halen. Met de room en boter tot een schuimige en zalfachtige soep monteren. Op smaak brengen met peper en zout.


Bitterbal van paddenstoelen:
100 gr boter
130 gr bloem
2 dl melk
2 dl room
2 dl bouillon
4 st eigeel
4 bl gelatine
500 gr paddenstoelen (oesterzwam, shiitake, akkers)
 
Maak een roux van de boter en de bloem, voeg vervolgens de room, bouillon en melk toe, gaar hierna het eigeel in het mengsel en voeg als laatst de geweekte gelatine toe.
Bak de paddenstoelen met een ui en knoflook, pureer deze kort in de keukenmachine.
Voeg toe aan de salpicon. Breng op smaak met peper, zout, truffeltapenade en wat truffelolie.
Laat de salpicon minstens 3 uur afkoelen in de koelkast.
Als het afgekoeld is balletjes maken van circa 20 gram en paneren met Japans broodkruim.

Samengesteld door de chefkok van Restaurant Hoeve Kromwijk, 2014

Actueel

Bockbierspecial van Bier! magazine is uit!

02-10-2015Bockbier is een speciale seizoenseditie van het magazine BIER! en komt dit jaar voor de tweede keer uit! In deze special vindt u een compleet overzich...lees verder

42 Bockbierambassadeurs benoemd in Hoeve Kromwijk Zoetermeer

06-10-2014Vanmiddag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2014. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van o...lees verder

Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch

07-10-2013Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbie...lees verder