Gegrilde flespompoen, kastanjechampignons, Duits & Lauret kaas, ui- en dadelcompote

Ingrediënten voor vier personen:
300 gram flespompoen, bovenste gedeelte
100 gram kastanjechampignons
1 middelgrote ui
4 ontpitte dadels
200 gram Duits & Lauret kaas of  pittig belegen kaas, in blokjes
4 eetlepels zonnebloemolie
8 eetlepels Duits & Lauret Dubbelbock
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De dadels in flinterdunne  stukjes snijden.  In een mengkom doen en in het bier gedurende 1 tot 2 uur wellen. De ui schillen en in blokjes snijden. Na het wellen van de stukjes dadel 2 eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de stukjes ui goudgeel bakken. Stukjes dadel en het restant van het bier toevoegen, hittebron verlagen en gedurende 10 minuten stoven. Naar smaak extra  bier gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout en in de pan laten afkoelen. Het bovenste gedeelte van de flespompoen gebruiken, waarin geen zaadjes zitten. Schillen en in plakken van 0,5 cm snijden. Met een speciaal vormpje rondjes eruit steken. De rondjes zo kort mogelijk beetgaar koken en laten afkoelen. De kastanjechampignons schoon borstelen, harde onderkant afsnijden en in niet te dunne plakjes snijden. Flespompoen en kastanjechampignons met 2 eetlepels olie bestrijken en op een grillpan aan beide kanten zo kort mogelijk roosteren. Met de dadel- en uiencompote en blokjes Duits & Lauret kaas (of pittig belegen kaas)  serveren.

Bockbier suggestie: Duits & Lauret Dubbelbock


Dit recept is afkomstig van de website www.biercuisine.nl.

Actueel

Bockbierspecial van Bier! magazine is uit!

02-10-2015Bockbier is een speciale seizoenseditie van het magazine BIER! en komt dit jaar voor de tweede keer uit! In deze special vindt u een compleet overzich...lees verder

42 Bockbierambassadeurs benoemd in Hoeve Kromwijk Zoetermeer

06-10-2014Vanmiddag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2014. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van o...lees verder

Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch

07-10-2013Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbie...lees verder