Eendenvlees met pruimensaus

Ingrediënten voor vier personen:
2 ontvelde  eendenbouten (tamme eend)
4 sjalotjes
4 gedroogde, ontpitte  pruimen, liefst pruneaux d’Agen
4 dl gevogeltebouillon
4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
4 kleine takjes verse tijm
peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:
De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De pruimen in flinterdunne stukjes snijden. De eendenbouten met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een braadpan verhitten en de bouten aanbraden. De sjalotjes kort mee braden en vervolgensen de bouillon toevoegen. Hittebron op de laagste stand zetten en in ruim 45 minuten stoven.  Af en toe omkeren.  Halverwege de stooftijd de takjes tijm toevoegen. Naar smaak extra bouillon gebruiken., zodat de bouten goed onder het vocht staan. Vijftien minuten voor het einde van de stooftijd de stukjes pruim toevoegen en verder stoven. De takjes tijm verwijderen. De eendenbouten uit de pan halen, iets laten afkoelen en het vlees in gelijkmatige plakjes snijden. Het stoofvocht pureren,  zeven en samen met de plakjes eendenbout terugdoen in de pan. Kort verwarmen en op smaak brengen met peper en zout.  Met de saus serveren vergezeld van aardappelkroketjes  en  in kort in boter gestoofde spits- of groene kool. 

 
Dit recept is afkomstig van de website www.biercuisine.nl.

Actueel

Bockbierspecial van Bier! magazine is uit!

02-10-2015Bockbier is een speciale seizoenseditie van het magazine BIER! en komt dit jaar voor de tweede keer uit! In deze special vindt u een compleet overzich...lees verder

42 Bockbierambassadeurs benoemd in Hoeve Kromwijk Zoetermeer

06-10-2014Vanmiddag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2014. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van o...lees verder

Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch

07-10-2013Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbie...lees verder