Warm chocoladetaartje met gedroogde vijgen

Ingrediënten voor 4 personen

Chocolade taartje:
450 gr pure chocolade (80%)
450 gr boter
6 st ei
8 st eigeel
180 gr suiker
180 gr bloem
 
Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Klop de eieren, eigeel en suiker in de Kitchen aid op tot een luchtige massa. Spatel de gezeefde bloem door de luchtige massa en vervolgens in delen de gesmolten chocolade.
In een  bakmat afbakken op 200 graden Celsius 7 minuten.
De gedroogde vijgen opzetten met witte port en zachtjes laten wellen zodat de suikers uit de vijg komen en er een soort compote ontstaat.

Bockbier suggestie: Brand Dubbelbock, Budels Herfstbock

Samengesteld door de chefkok van Restaurant Hoeve Kromwijk, 2014

Actueel

Bockbierspecial van Bier! magazine is uit!

02-10-2015Bockbier is een speciale seizoenseditie van het magazine BIER! en komt dit jaar voor de tweede keer uit! In deze special vindt u een compleet overzich...lees verder

42 Bockbierambassadeurs benoemd in Hoeve Kromwijk Zoetermeer

06-10-2014Vanmiddag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2014. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van o...lees verder

Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch

07-10-2013Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbie...lees verder