Cheesecake met peer

Ingrediënten:
100 gr digestive koekjes
30 gr boter
2 eieren
200 gr roomkaas
100 gr zachte geitenkaas
50 gr mascarpone
50 ml kokosmelk
2 peren

Benodigdheden:
taartvorm

Bereiding
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met de hand. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan met een lepel. Klop de eieren los. Roer de roomkaas los en meng het met de mascarpone en de zachte geitenkaas. Voeg dan de eieren en de kokosmelk toe en meng goed door elkaar. Verdeel het roomkaasmengsel over de koekkruimels in de vorm en, strijk de bovenkant glad en bak
de taart op een bakplaat in 40 minuten goudbruin. Laat de taart afkoelen en zet hem daarna in de koelkast om hem goed koud te laten worden. Snij vlak voor serveren de peer in kleine plakken Leg de peer op de cheesecake. Serveer direct.

Samengesteld door biersommelier en kok Arvid Bergström (www.proefbier.nl), 2015

Actueel

Bockbierspecial van Bier! magazine is uit!

02-10-2015Bockbier is een speciale seizoenseditie van het magazine BIER! en komt dit jaar voor de tweede keer uit! In deze special vindt u een compleet overzich...lees verder

42 Bockbierambassadeurs benoemd in Hoeve Kromwijk Zoetermeer

06-10-2014Vanmiddag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2014. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van o...lees verder

Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch

07-10-2013Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbie...lees verder