Champignon met hazelnoten salsa

Ingrediënten:
150 gr roomboter
8 champignons
14 hazelnoten
1 eetlepel rietsuiker
balsamicocrème
mayonaise
bieslook
peterselie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontsteel de champignons voorzichtig. Smelt de boter en haal de champignon hierdoor heen. Zodat ze een vettig laagje krijgen. Zet ze in een oven- schaal met de open kant naar boven en grill ze 6 minuten in de oven.
Rooster de hazelnoten even in de pan met een eetlepel rietsuiker erbij. Zorgt dat de suiker smelt, maar niet verbrand.
Vul de champignons met eerst een druppel balsamico crème, de gebroken hazelnoten en de bieslook en peterselie. Garneer het met een toefje mayonaise en een spriet bieslook.

Tip: De hazelnoten kunnen ook vervangen worden door was los getrokken en zoetgekruid kippendijenvlees.

Samengesteld door biersommelier en kok Arvid Bergström (www.proefbier.nl), 2015

Actueel

Bockbierspecial van Bier! magazine is uit!

02-10-2015Bockbier is een speciale seizoenseditie van het magazine BIER! en komt dit jaar voor de tweede keer uit! In deze special vindt u een compleet overzich...lees verder

42 Bockbierambassadeurs benoemd in Hoeve Kromwijk Zoetermeer

06-10-2014Vanmiddag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbieren van 2014. Traditiegetrouw gebeurde dit op de eerste maandag van o...lees verder

Meesterkok Angélique Schmeinck inspireert bij Nederlandse Brouwers Bockbierlunch

07-10-2013Leden van Nederlandse Brouwers presenteren nieuwe herfstbockbieren 2013Vandaag presenteerden de leden van Nederlandse Brouwers de nieuwe herfstbockbie...lees verder